Vremenska crta

Vremenska crta

2013. - Navršava se 120. godina od prve upotrebe imena STAROČEŠKO

Navršava sto dvadeset godina od prve upotrebe imena Staročeško, najstarijeg hrvatskog pivskog brenda. Ta je obljetnica bila obilježena u kolovozu, na Danima Staročeškog piva.

2010. - Pivovara slavi 170. rođendan

Na ročištu na trgovačkom sudu u Bjelovaru Pivovaru kupuje Kufner grupa, korporacija iz susjednog Sirača, koja se bavi proizvodnjom kamena i građevinskog materijala.

1993. - Pivovara je uspješno pretvorena u prvo dioničko društvo

Pivovara je uspješno pretvorena prvo u dioničko društvo, pa u društvo s ograničenom odgovornošću, a dionice u rukama tadašnjih radnika i penzionera, donosile su lijepe dividende.

1941. - Novi vlasnik pivovare

Novi vlasnik Pivovare postaje Viktor Hrešić.

1925. - Obitelj Gross preuzima pivovaru

Obitelj Gross preuzima pivovaru i počinje proizvodnja sljedećih vrsta piva: svijetlo Imperijal, Gambrinus, Gradjansko i crno Porter pivo.

1907. - Pivovara se modernizira, dograđuje i uvodi novu tehnologiju

Zapošljavala je 34 radnika i imala elektromotor od 115 konjskih snaga, koji je omogućio osvjetljavanje daruvarskih domova, te ulica i trgova, pa tako ovaj grad javnu rasvjetu dobiva čak šest mjeseci prije Zagreba

1893. - Pivovaru kupuju dobrostojeći građani Pollak, Crner i Dobrović

Ta je godina u povijesti daruvarske pivovare od velike važnosti, jer su je preuzeli ljudi koji su imali viziju njena razvoja. Računali su prvenstveno na žeđ brojnih gostiju tamošnjeg kupališnog lječilišta, koji su u taj krasni, sjajno skockani gradić hrlili sa svih strana.

1840. - Izidor Janković utemeljio pivovaru

Izidor Janković, koji je stolovao u ovdašnjem dvorcu i upravljali vlastelinstvom, utemeljio pivovaru, s namjerom da ona proizvodi pivo za utaživanje žeđi i osvježavanje dvorskog ljudstva, Čeha je ovdje bilo tek u tragovima. Uostalom, čitav Daruvar, koji su putopisci doduše nazivali gradom, no razlog tomu nije bila njegova veličina, nego urbana struktura četiriju ulica koje su ga tvorile, imao je tek 120 kuća, odnosno oko pet stotina duša. U svega nekoliko kuća živjeli su rijetki češki doseljenici.