Naša pivska priča

Ovo je izravni rezultat pivske craft revolucije, i ovo pokazuje zašto je to dobro, čulo se na prvom izdanju Naše pivske priče, novog daruvarskog turističkog proizvoda koji je oko piva okupio niz lokalnih proizvođača.
Naša pivska priča

Misli globalno, pij lokalno, poentirao sam i ja ponudivši gostima priču o kulturi piva.

Ali, da krenem od početka. Prije nekog vremena pozvao me idejni začetnik i autor projekta, voditelj prodaje u Daruvarskim toplicama Miran Husak da zajedno s njim i majstorom pivarom daruvarske pivovare Krešom Marićem „rastumačim“ jednu njegovu ideju, koja bi mogla dovoditi turiste koji vole pivo. Ideju smo tumačili uz Krešine rukotvorine, koje će ujedno biti okosnica ponude skupinama turista, koji će u Daruvaru upoznati dragocjenu tekućinu, a moja bi uloga bila priprema predavanja o pivskoj kulturi, za koju smo se odmah složili da treba biti garnirana zgodnim ilustracijama.

„U našim pivskim pričama saznat ćete nešto o povijesti proizvodnje piva u Daruvaru, vidjet ćete kako se pivo rađa, osjetiti mirise i kušati okuse različitih stilova piva,“ kaže promidžbeni materijal koji poziva goste, no to je samo jedna dimenzija projekta. Naime, do ove srijede i četvrtka priča je dotjerana i zaokružena, pa je tako prvoj skupini, sastavljenoj od turističkih vodiča iz susjedne Slovenije priređeno razgledanje pivovare, grada Daruvara i dvorca grofovske obitelji Janković, moje predavanje o kulturi piva, pivsku večeru iz kuhinje Daruvarskih toplica i prezentaciju sparivanja vina i sira.

Pročitaj više.