Grupacija je rođena!

Jučer je, nakon polugodišnjih priprema, održan u Hrvatskoj gospodarskoj komori osnivački sastanak Grupacije malih nezavisnih pivovara.
Grupacija je rođena!

Da je riječ je o međašu u povijesti hrvatskog crafta, od kojeg mali pivari puno očekuju, potvrdio nam je i inicijator ovog projekta, daruvarski majstor pivar Krešo Marić, koji je izabran za voditelja Grupacije.

„Službeno je naša grupacija malih nezavisnih pivovara sastavni dio Udruženja proizvođača piva, slada i hmelja Hrvatske gospodarske komore i tako je uspješno okončan postupak pokrenut ujesen prošle godine," rekao nam je Krešo dok smo ovom povijesnom činu nazdravljali njegovim pšeničnim Petim elementom Gerweeissom, i dodao da je inicijativu koja je prošlog rujna oficijelno predana u HGK potpisalo 27 malih pogona za proizvodnju piva, a na nizu sastanaka koji su slijedili iskristaliziralo se da je jedini modus organiziranja onaj kroz postojeće cehovsko udruženje gospodarske komore. „Na nama je sada da tražimo i nađemo način funkcioniranja unutar Udruženja, postavimo svoje ciljeve i uredimo odnose s Udruženjem i Komorom."

Pročitaj više.