Festival za zapjeniti brk: Najbolja craft piva na jednom mjestu

U petak 17. 5. i subotu 18. 5. 2019. u Daruvaru će se moći upoznati i kušati najbolja craft piva iz cijele Hrvatske...
Festival za zapjeniti brk: Najbolja craft piva na jednom mjestu

Daruvarski Dani piva prepoznatljivi su kao najveće okupljanje hrvatskih craftpivara na jednom mjestu i svake godine privlače sve veći broj ljubitelja piva i poznavatelja pivske kulture u ovaj grad, koji ponosno nosi titulu jednog odnajljepših malih gradova Hrvatske.

Pivovara Daruvar zasigurno je jedan od najznačajnijih simbola Daruvara i njegove bogate tradicije. Osnovana je još davne 1840. godine na imanju grofa Jankovića, a budući da od samih početaka pa sve do danas neprekinuto djeluje na istom mjestu, slovi za najstariju pivovaru u Hrvatskoj, jedinstvenu po načinu proizvodnje piva prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji.

Čak 70 različitih craft piva na jednom mjestu

Ovogodišnja dvodnevna manifestacija Dani piva održat će se 17. i 18. 5. 2019. te će okupiti više od 40-ak craftera iz cijele Hrvatske. S obzirom na to da su domaći nezavisni pivari međusobno vrlo povezana zajednica te kontinuirano bilježe sve veći broj članova, i ove će se godine u sklopu Dana piva održati Festival malih nezavisnih pivara Hrvatske pod nazivom 'Dan nezavisnosti', a unutar njega će biti organizirano nekoliko predavanja i panel-rasprava čiji će glavni naglasak biti na kolaboracijama i postojećem Zakonu o trošarinama.