Činimo sve da ne otpustimo niti jednog radnika, a nove kupce tražimo putem dostave

Daruvarska pivovara ove godine slavi 180. rođendan. Preživjela je dva svjetska rata, jedan Domovinski, pet država, a sada se suočava i sa svjetskom pandemijskom krizom...
Činimo sve da ne otpustimo niti jednog radnika, a nove kupce tražimo putem dostave

Najstarija hrvatska pivovara, Daruvarska pivovara ove godine slavi 180. rođendan. Preživjela je dva svjetska rata, jedan Domovinski, pet država, a sada se suočava i sa svjetskom pandemijskom krizom s kojom se bori dostavom svojih proizvoda na kućnu adresu i prodajom piva online. Koliko im je „život na čekanju“ zbog korone ugrozio poslovanje, kako gledaju na vladine mjere za pomoć gospodarstva i što čeka industriju piva u budućnosti razgovarali smo s direktorom pivovare Sinišom Lukačem.

Koliko je kriza ugrozila pivarsku industriju u Hrvatskoj? Ako uzmemo u obzir zatvaranje cijelog HoReCa kanala i upitnu sezonu, posljedice po proizvođače piva su velike. Nakon ukidanja mjera i početak vraćanja „normalnom“ životu na kakvog smo naviknuli, tek tada ćemo vidjeti realniju sliku naše proizvodnje. Mi se pokušavamo snaći jer smo svjesni da moramo odmah pokrpati rupe, pa smo naviknuti na lavovsku borbu na izazovnom tržištu piva. Koliko god zvučalo kao klišej, nama je primaran cilj, raditi na tome da se ova globalna kriz što manje odrazi na naše radnike i plaće.

Pročitajte više.